Dreambox streamen naar PC

Je kan de beelden die je ontvangt met de dreambox ook op PC bekijken. Je kan daar twee programma’s voor gebruiken, de vertrouwde media player van Microsoft of de VLC player (VideoLan) die meer mogelijkheden biedt.

It is possible to streaam TV programs from your dreambox to your PC. It is very simple.

mediaplayer:

dreambox streaming

Gebruik de toetsencombinatie CTRL-U om een URL te openen. Vervang de vraagtekens door het IP nummer van je dreambox. Vul je loginnaam en wachtwoord in als dat gevraagd wordt. Bij een standaard dreambox is dat “root” en “dreambox”.

Use the key combination CTRL-U to open the dreambox stream URL. It looks like this: http://?.?.?.?/video.m3u You may have to enter your login and password. A standard dreambox accepts “root” and “dreambox” to log in.

That’s it

VLC

VLC is een geweldige mediaplayer. Als VLC iets niet speelt, dan kan het niet gespeeld worden. VLC verschilt van Mediaplayer in die zin dat het veel meer kan, maar ten koste van een leuke lay-out. VLC kan bovendien ook gemakkelijk gebruikt worden op streams van het web te rippen, stelen of plukken. (zie hier hoe dat moet)

VLC is an amazing player. If it doesn’t play a mediafile, then it probably isn’t playable at all. VLC lacs a nice layout (like mediaplayer) but gives you much more functionality and flexibility, both features you can’t find in MS Media Player.

VLC kan je hier downloaden.
VLC can be downloaded here.

Wij gaan met VLC naar de dreambox kijken én tegelijk opnemen.
We are going to use VLC to watch and to record at the same time.

dreambox streaming

Open network stream:

dreambox streaming

 1. Vul de URL van de stream in: http://?.?.?.?/video.m3u (als je niet wil opnemen, ben je hier klaar.. klik dan op ok)
 2. Duid aan als je wil opnemen
 3. Klik op instellingen om verder te gaan
 1. Enter the dreambox URL http://?.?.?.?/video.m3u ( if you just want to watch, you’re done here)
 2. Check to record
 3. Click settings to continue. (instellingen is dutch)

dreambox streaming

 1. Duid aan dat je lokaal wil kijken én dat je wil opnemen
 2. Blader naar de plek waar je het bestand wil opslaan, geef het een naam (eindigend op extentie .ts)
 3. Zet het bestandsformaat op MPEG TS (je kan ook experimenteren met andere formaten zoals MP4 en m4v om een avi te maken)
 1. Check that you want to look at it locally and record
 2. Browse to a location to put the resulting file
 3. Choose MPEG TS to record lossless. ( you can experiment with other scheme’s)

succes..
vragen? Comment maar. / Questions? Comment.

47 thoughts on “Dreambox streamen naar PC

 1. Heb hier een dreambox 7025 en een laptop die draait op vista. Heb VLC player versie 0.8.6d lopen , maar kan geen verbinding maken met de dream. Geeft aan dat netwerk ok is.

 2. De 7025 is de nieuwste dreambox. Het streamen werkt daarmee alleen als je de nieuwste image en firmware hebt geïnstalleerd. De originele software biedt geen streaming. De alternatieve software vanaf Gemini2.2 doet dat wel. (kijk hier: http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/database.php even registreren… het is gratis… Je moet wel een beetje Duits kunnen. Als je het allemaal wel weet en geen zin hebt om te registreren, vindt de image dan hier: http://rapidshare.com/files/76184804/gemini2-310-dm7025-200710261616.nfi.zip

  Het is ook zo dat de 7025 verschillende (max.8) kanalen tegelijk kan streamen. Dus gewoon IPnummer/video.m3u openen in VLC (zoals hierboven beschreven) werkt niet op deze box. Om te streamen moet je eerst naar webinterface van de box surften. Daar kom je op de EPG terecht, waar je alle programma’s ziet staan. Rechts in die lijst staan kleine schermicoontjes. Klik daarop om het bijhorende stream te openen. Je kan ook met de rechtermuisknop opslaan kiezen. De file noem je dan iets.m3u. Die file doe je dan open met VLC.

  ps: opletten met het firmware uploaden. Als je niet weet hoe dat moet, laat het dan door de dealer doen.

 3. Ik heb een paar vraagjes:

  – je opent video.m3u Hoe kan je dan bepalen naar welke zender je wilt kijken?

  – wat is de kwaliteit van deze stream. Even goed als je zou kijken via de Scart?

  – Hoeveel bandbreedte neemt die in. Zou je kunnen kijken via Wifi 54Mbps uitgaande van normale ontvangststerkte?

  – Kan je (uitgaande van het feit dat je NIET over een twin tuner beschikt) kijken via scart (TV) naar 1 zender en via stream naar een andere zender? Ik heb iets gelezen dat dit mogelijk zou zijn indien ze in dezelfde transponder liggen. Dus voor TV Vlaanderen zou dit gaan?

  – Hoe zit dit bij de dreambox 600 PVR. Zou je én TV kunnen kijken, én een film op harde schijf opnemen, én kunnen streamen naar 3 verschillende zenders binnen dezelfde transponder? Of zoek ik het nu te ver 😉

  Alvast bedankt voor uw antwoord !

 4. De video.m3u opent altijd de zender die op dat moment bekeken wordt. Als je zapt, stopt de stream en moet je opnieuw video.m3u downloaden. Je zal zien, als je video.m3u in notepad opent, dat de url steeds verandert.

  De kwaliteit is dezelfde. De videostream wordt rechtstreeks van de transponder geplukt. Ze is in MPEG2 formaat.

  Hangt er vanaf welke zender je kijkt. De hoogste bitrate die ik gezien heb (geen HD) is 6000, maar meestal ligt het rond 2000 Kbps (2Mbps). Ik stream het hier soms over WIFI en dat werkt.

  Ja dit gaat. De URL die je in de video.m3u vindt, zal altijd dezelfde stream openen, ookal kijk je ondertussen naar een andere zender, op voorwaarde dat je ontvanger op dezelfde transponder getuned is. (Die URL ziet er zo uit: http://10.0.0.41:31339/0,08b1,0203,0060,ffffffff )

  Je kan in principe elke stream uit de transportstream (het signaal dat alle zenders op één transponder bevat) downloaden, tegelijk kijken en opnemen. MAAR ik heb al ondervonden dat de processor het dan laat afweten. De dreambox is niet zo bijster snel. 🙂 Het is ook niet mogelijk om de hele Transponderstream in één keer op te nemen.

  Ik zal binnenkort eens een stukje posten over streamen bekijken via telnet met dvbsnoop.

 5. Hallo Walter,

  Ik heb de video-stream van Dm naar Pc volgens jou handleiding aan het werken.
  Is het ook mogelijk om de instellingen van “Open netwerk
  stream” (http://ip-adr/video.m3u) op te slaan. Of moet je dit steeds weer intype als je VLC opstart ?

  Alvast bedankt,
  Loek

 6. Ja, dat kan.

  Open notepad en typ:
  http://root:dreambox@x.x.x.x/video.m3u

  (vervang x.x.x.x door het ip van jouw box)

  sla het op als video.m3u
  Als je het nu dubbelklikt op dat bestand start hij automatisch de standaard player op.

  Wil je het altijd met VLC openen, doe dan rechter-muisopenen met en kies programma – vink aan: altijd openen met en kies VLC

  succes.

 7. Hallo Walter,

  Even terug komen op mijn eerste vraag (7 feb). Werkt!
  Is het ook mogelijk om de rest van de instellingen, zoals opnemen volgens jou handleiding en eventueel gebruikersnaam en wachtwoord, in de file video.m3u op te slaan ?

  Alvast bedankt,
  Loek

 8. ik heb een nieuwe dreambox 500+, als ik doe wat jij zegt
  dan doet de vlc-player niets, als ik het met mediaplayer probeer dan zegt hij dat de stream niet geopend kan worden omdat het bestand-type niet wordt ondersteund. moet ik een andere image op de dreambox zetten of is er een makkelijker oplossing?… bedankt

 9. Hallo Walter,
  Het probleem waar ik mee zit ivm mijn Dm702 is dat ik kan streamen naar mijn pc via de webbrowser van mijn box met mijn oude D-link router, maar vermits deze te traag in heb ik een ndraft van D-link gekocht en die doet het niet. vandaag nog een Apple airport extreme router geprobeerd en heb net hetzelfde. hij gaat wel naar de webpage van de dreambox, vraagt paswoord enz..maar de pagina wordt niet geladen.Sluit ik terug mijn oude router aan en op 123 heb ik beeld op mijn PC
  hetzij met onderbrekingen omdat de verbidingg te traag is. hebt u soms een idéé wat de oorzaak is? groeten

 10. Hallo Walter,

  Ik heb sinds kort een DB800. Via een KPN experia box heb ik deze in mijn netwerk gehangen. Via enigma2 webinterface kan ik contact maken met de dreambox. Ik kan bestanden uploaden en downloaden van en naar de dreambox. Het lukt mij echter niet om via de PC TV te kijken. Ik werk mete VLC en heb bovenstaande acties uitgevoerd. Ik krijg de volgende foutmelding “Unable to open ‘http://192.168.1.72/video.m3u'”. Kun jij mij verder helpen met dit probleem?

 11. @Shame
  Zou het kunnen dat er een NAT firewall tussen je draadloze en je bedrade netwerk zit? Lukt het als je de laptop gewoon via de netwerkkabel aansluit?

 12. ik heb een dreambox 500, als ik doe wat jij zegt
  dan doet de vlc-player niets, als ik het met mediaplayer probeer dan zegt hij dat de stream niet geopend kan worden omdat het bestand-type niet wordt ondersteund. moet ik een andere image op de dreambox zetten of is er een makkelijker oplossing?… bedankt

 13. met windows xp kon ik met dream tv alles goed zien op mijn pc .maar in windows vista werkt dreamtv niet .is hiervoor een andere oplossing???ik zag alle zenders in windows xp.

 14. Walter,

  I get the following errors in VLC (0.8.6) if i try to run any program on the dreambox 5620 Gbox 2.1B.
  Do you have a solution for this problem.
  Oja, in Nederlands: Ik kies in VLC voor: Settings – Add interface – Console / Debug logging. Beiden geven mij de volgende informatie en geen beeld:

  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 6, expected 14) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 11, expected 3) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 1, expected 9) for PID
  0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 5, expected 13) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 8, expected 0) for PID
  0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 14, expected 7) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 2, expected 11) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 4, expected 13) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 10, expected 2) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 1, expected 8) for PID
  0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 13, expected 5) for PI
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 13, expected 5) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 11, expected 2) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 10, expected 15) for P
  ID 0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 11, expected 3) for PI
  D 0
  libdvbpsi error (misc PSI): Bad CRC_32 (0xd539a938) !!!
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 8, expected 7) for PID
  0
  libdvbpsi error (PSI decoder): TS discontinuity (received 7, expected 11) for PI
  D 0

  Weet jij mischien wat er fout gaat? BVD.
  Gr, Maikel

 15. Hallo Walter,

  Vandaag heb ik Videolan geïnstalleerd en ik krijg verbinding en beeld. Echter werkt het geluid niet op mijn laptop. Ik heb een dreambox 7000. Enig idee waar dit aan zou kunnen liggen?

 16. @Maikel
  Het betekent dat er TS pakketten ontbreken in de datastroom. De pakketten komen niet snel genoeg binnen, of worden gedropt op het netwerk. Is je netwerk goed? Draadloos? Wat gebeurt er als je de web-x-tv link klikt, links bovenaan de webinterface van de box? Welke image gebruik je?

 17. Hoi Walter,

  Ik heb Elecard geprobeerd zonder resultaat.
  Als ik Web-x-tv aanklik krijg ik wel gewoon beeld maar ook geen geluid. Welke codecs heb ik dan percies nodig? En moet ik dit ook instellen ofzo in Videolan?

  Ik zie in videolan ook wel streaming lopen voor het beeld maar bij audio staat er 0 Kb/sec…

 18. @Retteketet

  Welke image heb je geïnstalleerd?
  Probeer eens de Vpid en Apid linkjes te klikken. Geven die beeld resp geluid?
  Er staat rechts (Enigma web) een VLC knop, werkt die?
  Probeer het video.m3u bestand te vinden dat wordt gedownload als je de knop VLC gebruikt. Open het in notepad: Er moet staan als
  http://192.168.xx.yy:31339/0,PMT,VPID,APID,PCRPID
  in mijn geval:
  http://10.0.0.41:31339/0,0841,0207,0060,1ffe
  vooral het laatste, die PCRPID (1ffe) staat er bij sommige images niet bij. Dat kan een reden zijn dat er geen geluid bij is. Je kan de PCRPID vinden achter de knop STREAM INFO ( PCRPID 1ffeh (8190d)) . Pas het m3u bestandje aan, zet er de juiste PCRPID bij, en test het. Werkt dit, dan zal je ofwel je image moeten updaten ofwel een andere kiezen.

 19. waarom niet gewoon het ip adres intikken in IE?
  bvb 192.168.2.66 (mijn ip adres van dreambox 7025
  dan kan je alle zenders bekijken via vlc player
  als je helemaal rechts op het tvicoontje klikt.

  nu nog uitvissen hoe op te nemen met vlc player via deze weg, iig bedankt voor jou tips op deze site.
  jammer dat de nieuwste versie er anders uitziet, is zoeken nu….
  TNX

 20. @rick
  Dreambox 500 en 800 gebruiken deze functie anders.
  Gebruik zapstream link: http://(ip-van-dreambox):31344 ipv de m3u link. Met de image PLI Iolite zou het beter gaan. (niet getest). Op het VLC forum staat: “The dm500 doesn’t always include the PMT in the transport stream. Therefore vlc doesn’t know what to do. Don’t know if it’s really a vlc bug.” Ik weet niet of dit ondertussen is opgelost. Ergens gelezen dat even “zappen” in de web x tv een oplossing kan zijn.
  (ik onderzoek nog verder, zal een nieuwe post maken voor de 500 als ik er iets over kan vinden….)

 21. Om op een simpele manier een stream te kijken op de pc zijn schijnbaar toch nog problemen.

  Een korte uitleg zoals ik het wel werkend heb gekregen.

  Download en installeer VLC-player (zoek via google)

  Letop: vink bij de installatie alle opties aan. (anders werkt het niet)

  In Internet Explorer en Media player 11 heb ik het niet werkend gekregen, ik denk een codec probleem, zoek ik nog uit.

  Met Firefox werkt het wel (downloaden en installeer standaard (zonder wijzigingen)).

  Geef in Firefox je IP adres van je dreambox in.

  De webinterface van je dreambox word gestart, klik op het TV icoontje achter de zender (niet boven in het scherm) en kijk TV op je PC.

  PS: de eerste keer zal er gevraagd worden met welk programma.

  Ga via bladeren naar Program files/Videolan/VLC/vlc.exe

  En vink de optie: als standaard, aan

  Bij het afspelen van de Live-stream gebruikt hij dan altijd VLC-Player.

  Veel kijk plezier.

  Gr, Arjan
  _________________
  DM800s-HD (Pli Jade2)
  DM7025 (Pli Jade2)
  Triax 110 – Stab 120 – Duo LNB

  DM7000s (Pli Jade2) (staat uit in bruikleen)
  Triax 80 – Mono block

  Relook 400s (Pli Helenite) (staat uit in bruikleen)

  Humax 5400c (for sale)

 22. hey walter kan je me nu al zeggen of het ook werkt met dm 500 s? of niet want ik wil deze niet kopen vooraleer ik weet of het hiermee ook werkt.

  mvg,

 23. Hallo Walter

  Heb dm 7020 alles werkt perfect wat streamen en opnemen betreft met VLC

  Vraagje
  Ik heb een oude videorecorder aan gesloten op de dreambox via scart om oude videobanden af te kunnen spelen.
  Ik zie op tv de oude opgenomen videobeelden maar als ik dat wil streamen naar de pc en op wil nemen dan neemt vlc toch de tv zender op en niet het beeld wat via de scart gaat.
  Weet jij een oplossing?

 24. Goed om te weten dat het op de 7020 werkt met VLC! 🙂

  Nu, het “video-in signaal op de SCART” is analoog en wordt direct doorgelust naar je TV (scart out). Het signaal gaat niet via de hardware van de Dreambox. De dreambox kan bovendien alleen met signalen overweg die digitaal zijn, zoals van de interne tuner (ontvanger) of harde schijf.

  Als je beelden van je videorecorder op de PC wil zien zou je een tv capture kaart moeten aanschaffen. Kijk eens naar volgende sites voor meer info:
  Lijst capture cards:
  http://dvr.about.com/od/capturetvwithacomputer/tp/toppick1.htm
  Software en tips:
  http://dvr.about.com/od/capturetvwithacomputer/bb/bybcc.htm

 25. Bedankt voor je antwoord …jammer dat het niet via de Dreambox kan….ja dan maar een kaartje kopen want de oude video banden zullen toch vlug op een DVD`tje gezet moeten worden voordat er helemaal niets meer van te maken valt.

  Groeten

 26. Beste Walter,
  We hebben hier een Dm500 en als ik de web-x-tv open in de webinterface krijg ik ongeveer 2 seconden beeld en klank en dan valt alles weg. De verbinding werkt dus wel maar hoe komt het dat deze zo snel uitvalt, want met vlc heb ik hetzelfde probleem, maar soms ook gewoon een zwart scherm met 2secondjes geluid…

  Mvg
  Pandaman

 27. Hallo Walter,

  Ben in het bezit van een dreambox 600. Wil vooralsnog allen streamen naar de pc en daarop afspelen (nog niet opnemen. Ik krijg beeld maar na 10 seconden staat het beeld stil (vast). Mijn collega met een dreambox 500 heeft precies hetzelfde probleem. Weet jij misschien de oplossing??
  Vast bedankt.

  Giel

 28. Hey Walter

  Ik heb een DM500. ik heb de IP van de Dreambox bij windows media player gestypt. Er staat media openen maar ik wacht al 10 minuten en er is geen beld gekomen

 29. Walter,

  de dm800 hd , is via Explorer te benaderen,
  als je op het “scherm” icoontje drukt opent media player maar krijg je idd. een foutmelding. heb jij toevallig getest wat de beste optie is om via een thuisnetwerkje over dat netwerkje toch te kunnen kijken ?

  mario

 30. Mooie site met veel info. Waar ik op naar zoek ben is om bv op vakantie naar de dreambox thuis te kijken. Dus dreambox via internet te bekijken op afstand. Is dit mogelijk en hoe gaat dit in zijn werk. Zou mooi zijn als ik dit op de ipad kan bekijken. Hopelijk is er iemand die mij kan helpen.
  Groet,
  Rik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *