Laatste Gemini image voor dreambox flashen in multiboot mode

Ik heb een dreambox 7000s met Gemini 4.60 als image. In deze post leg ik kort uit hoe we de dreambox kan laten multibooten, zodat we bij het opstarten uit verschillende images kunnen kiezen. (opgelet: alleen getest met DB7000s !)

We hebben nodig:

  • Flashwizard 6.3 – Programma om via het netwerk de images op je dreambox te zetten.
  • Gemini 4.60 voor dreambox 7000s – Een image ( Dit kan ook een ander image zijn. Voor andere dreambox modellen kijk hier. ps: Op die site moet je geregistreerd zijn om te kunnen downloaden.)
  • Een dreambox 7000s met een harde schijf. ( Dit werkt ook met een USB stick of een Compact Flash )

Flashwizard moet niet ge├â┬»nstalleerd worden. Om het te gebruiken moeten we enkel de rar-file uitpakken in een map op onze harde schijf. ( Het programma om rar’s uit te pakken vinden we hier. )

Flashwizard kan dan vanuit die map rechtstreeks opgestart worden.

Vooraleer we kunnen beginnen, moeten we het programma configureren. Dat doen we door te klikken op de Configuration and Utilities knop.

Dingen die ingevuld moeten worden zijn:

  • Het IP nummer van de dreambox
  • Het wachtwoord van de dreambox ( als je dit nog nooit veranderd hebt is dat dreambox )

Als de gegevens correct zijn ingevuld kunnen we de eerste image uploaden.

Om de eerste image up te loaden klikken we op de Install or remove a firmware in MULTIBOOT knop.

Van zodra we in dit venster terrecht komen probeert FlashWizard een verbinding te maken met onze dreambox. Als we tot nu toe de correcte gegevens hebben ingevuld krijgen we geen foutmelding. Als Flashwizard vraagt om software op de dreambox te installeren, klikken we op OK.

Voor we de image kunnen installeren moeten we ze uit de gedownloade RAR file halen. We hebben nu een file zoals : Gemini_0460_DM7000_20122008.img (met extentie img). We installeren die image op onze dreambox door ze te slepen en los te laten boven Drag&Drop a file here. Je kan ook via het folder icoon bladeren naar de img file op je harde schijf. Als hij klaar is met installeren klikken we op Software Restart om de dreambox te herstarten.

Het programma zal de image nu op je harde schijf klaarzetten. Je kan deze handeling herhalen met andere images. Tijdens het opstarten krijg je een keuze tussen de verschillende images.

Leave a Comment