Kijken naar Amerikaanse full episode series

Wie al eens naar de Amerikaanse netwerken surft, weet dat de online episodes van bekende series alleen maar door Amerikanen te bekijken zijn. Wie toch doorklikt krijgt deze melding op zijn scherm: “ Only viewers within the United State scan watch these full-length episodes “.

De manier waarop de netwerken weten dat een kijker buiten de Verenigde Staten aanlogt heet “Geolocation by IP address”. Een website uitgerust met geolocatie-technologie kan de locatie van een gebruiker via het IP nummer achterhalen.

Als we ons IP nummer kunnen veranderen in een Amerikaans IP nummer, zal de website ons beschouwen als Amerikanen en kunnen we kijken. Er zijn daartoe twee populaire methodes: Een Proxy Server gebruiken of een VPN netwerk gebruiken. In deze post bekijken we een VPN Netwerk.

Meer over VPN is hier te lezen. ( Wikipedia artikel )

Ok. Eerst een waarschuwing!! VPN software installeren op een Windows XP is niet zonder gevaar. Kijk dus uit wat je doet. Maak een herstelpunt als je niet zeker bent. Als je niet weet wat een herstelpunt is, lees dan NIET verder.

Om een VPN naar de States aan te leggen kan AlwaysVPN dienen. Dit is een gratis VPN dienst.* ( AlwaysVPN is a hosted virtual private network. Our service creates an encrypted link between your computer and our servers and then forwards all of your internet traffic through this link.) *Helaas niet meer gratis. Kijk voor een gratis VPN naar Alon Web www.alonweb.com. De werkwijze is gelijkaardig.

Link: AlwaysVPN

Ga naar de download-pagina en download de VPN client. Die is gebaseerd op een open source VPN client, maar in deze download zit tegelijk de juiste configuratie ingesloten.

Tijdens het installeren wordt gevraagd firefox of IE af te sluiten, ook zal er een boodschap verschijnen dat een driver niet gesigneerd is voor XP, kies continue.

Na de installatie zal er een icoontje in de taskbar staan. Klik er op met de rechtermuisknop en kies Alwaysvpn-tcp-compatible en klik door op Connect.

Surf naar een Amerikaans netwerk en ga naar de full length episodes. Download en installeer eventueel de plugins die nodig zijn. (nodig bij ABC ).

Wanner na lange tijd wachten (de VPN is soms erg traag) beeld verschijnt, kan de verbinding via het Always VPN icoontje weer verbroken worden. Kies daarvoor disconnect. Op die manier krijgen we terug rechtstreeks verbinding met het internet via het vertrouwde IP nummer. Deze verbinding is uiteraard veel sneller.

Na een paar seconden zijn we terug verbonden met het eigen internet. Als alles goed gaat blijft de speler open en kunnen we tussen de verschillende episodes zappen. Vergeet dus niet te de verbinding met de VPN te verbreken, want de VPN is te traag om video te kijken.

Veel kijkplezier. (tot ze de boel weer dichtspijkeren). Met dank aan gHacks

** Voor een betalende “high speed” vpn (2mbit) aan +- $19/mo kijk eens bij: www.smallvpn.com

Heb je nog tips voor snelle VPN’s? ‘t Zou tof zijn als je die in de comments post. 🙂

4 thoughts on “Kijken naar Amerikaanse full episode series

  1. Pingback: Hilfe bei Servern
  2. Gaat tegenwoordig allemaal een stuk sneller met VPN.

    Ik gebruik een IP-Vanish van een paar euro per maand, kan alles, maar dan ook ALLES zien direct als het uit is zonder torrents te downloaden of usenet te gebruiken.

    Wil je vaker dan 1 keer per jaar en zonder 3 uur te wachten een epidode kijken kan je beter een normale vpn nemen.

    Overzichtje van welke VPN compatible is met welke landen en videosites: http://vpnservice.nl/online-video-on-demand/geoblocks-vod-omzeilen/

Leave a Comment